Archief

Nieuwe coordinator

Na 20 jaar geniet Irene Alderliefste van haar welverdiende pensioen.

Vanaf 1 maart 2018 is Jet Flesseman haar opvolgster.

 

 

In 2015 heeft 251TV opnames gemaakt tijdens onze open dag:

https://www.youtube.com/watch?v=NR_pxWidRWo

 

HET HEEFT DE KONING BEHAAGD…..

Ze waren allebei met een smoes naar het gemeentehuis in Heemskerk gelokt. En dat is gelukt. Verwarring alom toen ze aan aparte tafels moesten gaan zitten, voor een andere huldiging….. Hoe kan dat? Wat is dit? We komen toch allebei voor dezelfde persoon? Ze snapten er niets van en hadden het er maar druk mee. Maar dat duurde niet lang.

Toen snel daarna hun eigen families binnenkwamen (die netjes in een andere ruimte waren opgevangen) was de verwarring totaal en braken de emoties los. Een voorrecht om dat mee te mogen maken!

Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Mieke Baltus van Heemskerk speldde de bijbehorende onderscheidingen op. De gemeente Velsen had haar medewerking verleend om ze samen te kunnen huldigen (waarvoor dank), zodat ook Irene in de gemeente Heemskerk het lintje kreeg opgespeld.

Simon Broersen ontving de onderscheiding voor zijn inzet als bestuurslid (2000-2014) van de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland (vrijwilligersorganisatie) en voorzitter van de Stichting El Ombũ (2003-2014). Stichting El Ombũ is in het leven geroepen om de villa op de Zeestraat in Beverwijk te kunnen aankopen en onderhouden als bijna-thuis-huis. In het bijna-thuis-huis worden mensen die in hun laatste levensfase zijn, verzorgd.

Irene Alderliefste is één van de oprichtsters (1997) van de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland. Eerst als vrijwilligster, later (en nog steeds) als coördinator. Dankzij haar tomeloze inzet is het gelukt om in onze regio een hospicegroep op te richten. Vanaf het begin werd er bij de mensen thuis hulp geboden, later kwam daar het bijna-thuis-huis bij, waarvan Irene één van de initiatiefnemers was.

Na afloop hebben veel familieleden en vrijwilligers in het bijna-thuis-huis een toast uitgebracht op beiden. Leuk detail daarbij was dat Irene ’s morgens vroeg zelf de receptie had voorbereid (ze stond om 07.00 uur al komkommertjes te snijden), toen was ze nog in de veronderstelling dat het alleen voor Simon was……

Simon en Irene van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding!

——————————————————————————————-

BIJDRAGE STICHTING ROPARUN

De stichting Roparun doneert € 28.000,– als bijdrage voor de inrichting van vier gastenkamers van ons bijna-thuis-huis.

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: “Vanuit de opbrengst van Roparun stellen wij een bedrag van € 28.000,– ter beschikking aan Hospice Groep Midden-Kennemerland.

Wij zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk dat het hospice verdient. Vanuit de Roparun ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De R

Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

———————————————————————-