Volg ons
Heeft u vragen? Bel ons
Home Nieuws

Nieuws

 

  • Sponsorloop Wim Stam. Hij zamelt met zijn sportieve prestaties geld in voor onze hospice
  • Kijktip: vanaf zondag 28 april is de vierdelige serie Tot het Einde te zien op NPO2.

Sponsorloop voor onze Hospice door Wim Stam!

“Met Hospice Beverwijk in mijn achterhoofd heb ik nog meer motivatie om die 4-Daagse uit te lopen” Een aantal medewerkers van TataSteel loopt ook mee. Een van die mensen is Wim Stam. Voor hem is dit alweer de 3e 4-Daagse. Toch is het evenement dit jaar heel bijzonder. Wim zamelt met zijn sportieve prestaties geld in voor Hospice Beverwijk. “Ik ben met hen in contact gekomen omdat mijn moeder vorig jaar ernstig ziek is geworden. Zij zou in Hospice Beverwijk worden opgenomen, omdat de prognose was dat ze snel achteruit zou gaan. Uiteindelijk bleek een opname vooralsnog niet nodig, maar door mijn gesprekken heb ik wel een heel goede indruk gekregen van de hospice. Ik was dan ook meteen diep onder de indruk van hun werk. Als je er binnenkomt voelt het meteen heel comfortabel en vertrouwd. Er is echt een huiskamersfeer met veel aandacht en warmte. Daardoor hebben mensen in de laatste fase van hun leven nog een heel menswaardig bestaan.”

Heel hartelijk dank Wim voor je mooie initiatief en fijne support!

Kijktip

Vanaf zondag 28 april is de vierdelige serie Tot het Einde te zien. Deze serie wordt getoond op de zondagavond NPO2 rond 23 uur en terug te zien op NPO Start. In deze serie Tot het Einde worden zes vrijwilligers gevolgd die, net als onze vrijwilligers, mensen in hun laatste levensfase thuis bijstaan. Hoe dat bij ons is geregeld leest u bij Ondersteuning thuis, zie link.

Op de site van Human staat onder meer het volgende beschreven. “We zien de rauwe en liefdevolle werkelijkheid van het afscheid, dat zich afspeelt in een willekeurig huis, ergens in Nederland. De meeste mensen die te horen krijgen dat ze terminaal zijn, willen graag thuis sterven.”

Foto NPO