Doe een donatie

Roparun zet zich in voor koppelbedden

Op deze eerste dag van de zomer, hebben we als Hospicehuis Beverwijk een z.g. koppelbed in ontvangst genomen uit handen van de Stichting Roparun.
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

Wat is een koppelbed?
Een koppelbed is een logeerbed wat van een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een naaste in de Hospice verblijft, je nog fysiek dichtbij diegene kunt zijn. Net als thuis een hand kunnen vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar muziek luisteren.

Stichting Roparun
Stichting Roparun beheert de gelden die worden ingezameld door de deelname van meer dan driehonderd teams aan de Roparun. Het geld gaat naar verschillende grote en kleine doelen gericht op ondersteunende zorg aan mensen met kanker en hun naasten.
Dit jaar ligt de focus onder meer op het bekostigen van het project Koppelbedden.
“Een koppelbed is een project wat aansluit bij het motto van Roparun, namelijk ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het is mooi om te zien dat de deelnemers aan de Roparun, zich willen inzetten om ook koppelbedden in hun regio te realiseren.”

Als Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland zijn wij blij dat dankzij de inzet van de deelnemers aan de Roparun, wij nu de mogelijkheid van een koppelbed kunnen aanbieden aan onze gastbewoners.

Warm welkom voor nieuwe vrijwilligers

Bij de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland is plaats voor gemotiveerde vrijwilligers.
Deze vrijwilligers ondersteunen mensen die in de laatste fase van hun leven zijn, bij de mensen thuis of in ons hospicehuis.

  • Wil je meer weten, kijk verder op de website of bel onze coördinator (informatie)
  • Korte toelichting animatie VPTZ (artikel VPTZ)
  • Samen van betekenis in de laatste levensfase (animatie)

GEARCHIVEERDE ARTIKELEN

  • Nieuwe bedden voor de Hospice (zie artikel krant / archief)
  • Open dag Hospice succesvol (zie archief)

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken

Naast de subsidie van het Ministerie van VWS is de Hospice Groep Midden-Kennemerland voor een deel afhankelijk van ondersteuning door donateurs.
Wilt u ons ondersteunen met een eenmalige of doorlopende financiële bijdrage?

Uw donatie maakt het verschil

  • Wij kunnen zorgen voor voldoende vrijwilligers die de juiste opleiding hebben gehad.
  • Wij kunnen investeren in nieuwe middelen die het verblijf prettiger maken.
Doe een donatie