Volg ons
Heeft u vragen? Bel ons
Home Nieuws

Nieuws

Op deze pagina kan je vinden:

  • Lions Club Beverwijk organiseert ook dit jaar Goede Doelen Golftoernooi.
  • Interview met 4 van onze vrijwilligers.

“Heel blij met de prachtige donatie van de Lions Club Beverwijk”

Lions Club Beverwijk organiseert elk jaar een Goede Doelen Golftoernooi op de golfbaan in Heemskerk. Dit jaar hebben zij drie goede doelen uitgekozen: de reddingsbrigade Wijk aan Zee, Harteheem en onze hospice.

 

Op 19 juni jl. is het toernooi gespeeld met daarna een veiling en een loterij. De opbrengst was grotendeels bestemd voor de goede doelen. Wij hadden als doel ingebracht: nieuwe dressoirs voor de kamers van onze gastbewoners.

 

De opbrengst van de veiling en de loterij was boven verwachting. Het was ongelooflijk hoeveel de aanwezigen, meestal mensen uit het bedrijfsleven, hebben geboden op hetgeen geveild werd. Mooi toch!
Wij kregen een prachtig bedrag van € 3.800. Ook de twee andere organisaties konden hun wensen vervullen.

 

Voordat de veiling begon was er gelegenheid om iets vertellen over het  werk binnen de Hospice. Na afloop kwamen er van vele kanten complimenten voor onze vrijwilligers voor het prachtige werk dat zij samen voor de gastbewoners, de logeergasten en de mensen thuis doen.

 

Ook de Lions Club heeft onze hospice hoog en dat is mooi om mee te maken. Dick Hornberg, vicevoorzitter van de Hospice, heeft de gave in ontvangst genomen en dankt de Lions Club hartelijk namens ons allen.

“Met dit werk kun je nét even het verschil in iemands leven maken”

Werken als vrijwilliger? Vier oud-collega’s van Tata doen het. Paul Veltman, Priscilla Nijssen, Huub Wierts en Erwin Rozemeijer werkten bij Tata Steel en werden vrijwilliger bij Hospice Beverwijk. Zij vertellen over hun bijzondere werk.

“Ik ben bij Hospice Beverwijk gekomen door een vriend van mij”, zegt Paul. “Hij vertelde altijd over het dankbare werk en daar raakte ik diep van onder de indruk. Toen ik 5 jaar geleden stopte met fulltime werken ben ik gestart met een proefperiode bij de hospice. Ik was meteen verkocht. Inmiddels doe ik van alles. Ik verzorg gasten, begeleid bezoek en doe huishoudelijk werk, eigenlijk alles dat het medisch personeel niet doet. Het werk geeft zoveel voldoening. Soms is het contact met gastbezoekers heel vertrouwelijk. Dat maakt het werk intensief, maar ook bijzonder mooi.”