Volg ons
Heeft u vragen? Bel ons
Home Hospicehuis El Ombū

Hospicehuis El Ombū

Ons hospicehuis heet El Ombū en staat aan de Zeestraat 92 in Beverwijk. Een prachtige villa uit 1912, met een huiselijke sfeer.

Op de begane grond hebben we vier kamers voor hospicezorg, waar de gastbewoner in één van de mooie ruime kamers logeert. Met wat persoonlijke spulletjes kan de kamer naar eigen smaak worden ingericht.
Er is een logeerkamer voor familieleden om te overnachten als daar behoefte aan is. Op de kamer van de gastbewoner kan ook een bed extra worden neergezet.

 

Op de eerste verdieping zijn twee kamers ingericht voor kortdurend verblijf/ logeren (logeerzorg).

 

Bij iedere kamer is een eigen badkamer met douche en toilet.
De tuin, huiskamer en keuken worden gezamenlijk gebruikt.

Er zijn geen vaste bezoektijden. Familie en vrienden kunnen komen wanneer de gastbewoner en het bezoek dat samen afspreken.

 

Geschiedenis

In de jaren 1950 tot en met 1997 werd het gebouw (1912) bewoond door pastores van het Bedrijfsapostolaat . Daarvoor werd het bewoond door de familie Seignette, een bekende bollenkweker in Beverwijk en omgeving.
De glas-in-loodramen met bloemmotieven herinneren nog aan die tijd.

De eerste jaren hebben wij het pand gehuurd van het Bisdom van Haarlem. Na een grondige renovatie en verbouwing van binnen en van buiten in 2002 werd het smaakvol, met inzet van vele vrijwilligers, ingericht.

Bestuur El Ombũ

Het bestuur van deze stichting is eigenaar van het pand aan de Zeestraat.

De stichting beheert het pand en is tevens Vriendenstichting van de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland. Met name voor grote projecten kan de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland een beroep doen op de stichting.

Het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers, allen zijn onbezoldigd.

 

  • Jos Dekker, voorzitter
  • Hanneke Bourgui, secretaris
  • Cees Zonneveld, penningmeester
  • Tom Rozemeijer, lid
  • Frans Backus, lid