Volg ons
Heeft u vragen? Bel ons
Home Logeerzorg

Logeerzorg

Met logeerzorg in het hospicehuis willen we de mantelzorger ontlasten en de logeergast een fijne tijd te geven. De langdurig zieke voor wie een mantelzorger zorgt, komt voor maximaal twee weken bij ons logeren. We nemen alle zorg van de mantelzorg en professionals over voor een vooraf afgesproken periode.

 

Voor wie

We bieden logeerzorg voor de inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest.  Mensen van buiten deze regio kunnen ook contact opnemen meestal is er een kamer beschikbaar.

 

Logeerzorg is voor langdurig zieke mensen die (met of zonder partner) zelfstandig wonen en na het logeren weer terugkeren naar huis. Logeren kan naar wens van enkele dagen tot twee weken. In bijzondere omstandigheden geldt een maximum van drie weken.

Logeerzorg is ook bedoeld voor mensen die niet meer beter worden (palliatieve zorg krijgen). Dat kan om tot rust te komen of te herstellen van palliatieve behandelingen.

 

Logeren is niet mogelijk bij gedragsproblemen (bijvoorbeeld dwalen, agressief gedrag, roepen), verslavingsproblematiek of als de zieke nog intensieve (para-) medische behandelingen krijgt.

Wij willen zorg verantwoord kunnen geven. Of dit kan, beoordelen onze coördinatoren.

Welke ondersteuning

Er is dag en nacht hulp beschikbaar. Tussen 08.00 uur en 23.00 uur zijn er twee of meer vrijwilligers aanwezig in de Hospice. Er is een verpleegkundige in huis  verspreid over de ochtend, avond en middag en de hele nacht.

 

Voor het logeren overleggen we met u, uw mantelzorg en andere betrokken zorgverleners wat u nodig heeft. Onze hulp geven we zoveel mogelijk op dezelfde manier als thuis met vrijwilligers en eventueel de verpleegkundige. Als u zoals thuis naar dagopvang in de buurt wil blijven gaan dan is dat geen probleem.

 

Al onze vrijwilligers krijgen begeleiding en uitgebreide training. De medische zorg blijft bij de eigen huisarts.  Verpleegkundige zorg wordt gegeven door een vast en klein team van de thuiszorgorganisatie de Zorgspecialist.

Het is heel fijn om wat tijd voor mezelf te hebben en te weten dat mijn man het ook naar zijn zin heeft.

Voorzieningen

Er zijn voor logeerzorg twee kamers met elk een eigen badkamer. Deze kamers zijn op de eerste verdieping en bereikbaar met een lift. De kamers zijn ingericht met onder andere een comfortabel bed, relaxstoel, internet en televisie. Hulpmiddelen kunnen mee vanuit huis of in overleg bij ons worden geregeld.

 

In ons huis is er een gemeenschappelijke huiskamer, een keuken en een binnentuin met zitjes en vijver. U kunt op uw kamer of in de gemeenschappelijke ruimte de maaltijden gebruiken.

 

Vaste bezoektijden zijn er niet. Wij verzorgen koffie en thee voor uw bezoek.

 

Hoe aanvragen

Iedereen die professioneel of als mantelzorger betrokken is bij de zieke kan logeerzorg aanvragen. Dit kan natuurlijk alleen in overleg met de zieke zelf.

Voor informatie of aanmelding belt u onze coördinator op telefoon: 06 – 5117 4089.

 

Kosten

Voor logeerzorg vragen wij van u een bijdrage van 30 euro per dag. Deze bijdrage wordt gebruikt voor onder andere de schoonmaak, huur, gas/licht en voeding. Sommige zorgverzekeringen vergoeden deze bijdrage als respijtzorg in de aanvullende verzekering.

Als het betalen van de bijdrage een probleem is kunt dat aangeven.  Wij zoeken dan met u naar een oplossing. We vinden dat logeerzorg voor iedereen beschikbaar moet zijn.

De kosten van de huisarts en verpleegkundige worden betaald door de zorgverzekering. (Als u een WLZ indicatie heeft, betaalt u wel voor de verpleging uw eigen bijdrage, net als thuis.)