Volg ons
Heeft u vragen? Bel ons
Home Hospicezorg

Hospicezorg

In de laatste maanden van het leven heeft een mens vaak dag en nacht zorg en aandacht nodig. Voor partner, familie en andere naasten kan deze zorg moeilijk vol te houden zijn. Soms zijn er ook geen naasten. Medewerkers van hospicehuis El Ombū kunnen een veilige plek met ondersteuning bieden.

 

Voor wie

Hospicezorg is voor terminaal zieke mensen. Deze mensen zijn zo ziek dat de arts verwacht dat zij nog maximaal drie maanden te leven hebben.

Voor verblijf in onze Hospice hebt u een verklaring nodig van uw arts dat uw levensverwachting nog ongeveer drie maanden is. Deze verklaring kan u aan uw arts vragen.

 

Welke ondersteuning

Hulp is er dag en nacht. Tussen 08.00 uur en 23.00 uur zijn er twee of meer vrijwilligers aanwezig in de Hospice. De verpleegkundige is er verspreid over de ochtend, avond en middag en de hele nacht. Ook als uw wil dat uw naasten meehelpen met uw zorg, dan is dat mogelijk.

 

Vanuit ons team is er aandacht voor alle klachten die u ervaart door achteruitgang en uw ziekte. We doen er alles aan om bijvoorbeeld pijn en benauwdheid te verzachten.  Ook begeleiden we u bij emotionele, sociale en spirituele problemen als u dat wil. De zieke bepaalt altijd welke hulp wordt gegeven. Natuurlijk is er ook tijd en aandacht voor de zorgen van uw naasten.

 

Al onze vrijwilligers krijgen begeleiding en uitgebreide training. De medische zorg blijft bij de eigen huisarts of we regelen een vervangende huisarts uit Beverwijk. Verpleegkundige zorg wordt gegeven door een vast en klein team van gespecialiseerde verpleegkundigen van de thuiszorgorganisatie de Zorgspecialist.

Je mag gewoon jezelf zijn, we zijn er voor jou.

Voorzieningen

Er zijn voor hospicezorg vier kamers met eigen badkamer. Alle kamers zijn op de begane grond en zijn ingericht met onder andere een comfortabel bed, relaxstoel, internet en televisie. Elke gastbewoner kan met persoonlijke en dierbare bezittingen de kamer verder inrichten, zodat deze een “eigen” sfeer krijgt.

 

Ook is er een gemeenschappelijke huiskamer, een keuken en een binnentuin met zitjes en vijver.

 

Vaste bezoektijden zijn er niet. Familie en vrienden kunnen komen en gaan wanneer zij en de gastbewoner dat zelf willen. Wij verzorgen koffie en thee voor uw bezoek. In overleg is mee-eten mogelijk. Naasten van terminaal zieke bewoners kunnen in het huis blijven overnachten. Dit kan bij de bewoner op de kamer of in de logeerkamer.
Alles om zo veel mogelijk uw eigen manier van leven te behouden.

 

Hoe aanvragen

Iedereen die professioneel of  als mantelzorger betrokken is bij een terminaal zieke kan verblijf in onze hospice aanvragen. Dit kan natuurlijk alleen in overleg met de zieke zelf.

Voor informatie of aanmelding belt u de coördinator op 06 – 51174089.  Als u dat wil maken we een afspraak om op huisbezoek te komen. In dringende gevallen kunt u ook buiten kantooruren bellen.

Wilt u het huis van te voren bekijken? U bent welkom voor een bezoek op afspraak.

 

Kosten

Voor verblijf in de Hospice vragen wij u een bijdrage van 30 euro per dag. Deze bijdrage wordt gebruikt voor onder andere de schoonmaak, huur, gas/licht en voeding. Veel zorgverzekeringen vergoeden deze bijdrage in de aanvullende verzekering.

Als het betalen van de bijdrage een probleem is kunt dat aangeven. We zoeken dan naar een oplossing. We vinden dat de Hospice voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Alle kosten van de zorg van de huisarts en verpleegkundige worden betaald door de zorgverzekering. (Als u een WLZ indicatie heeft betaalt u wel voor de verpleging uw eigen bijdrage net als thuis.)

 

Gastenkamer met badkamer